

راهنمای پرورش کبک :
پرورش کبک با اهداف مختلفی همراه میباشد.
توليد گوشت کبک، كود، پر و تاسيس كارگاه هاي تاكسيدرمي ویا تاسيس شكارگاه هاي مصنوعي و ايجاد اشتغال و…
خواص گوشت کبک :
به همین دلیل است که در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای بیماری هایی چون ضعف اعصاب، ناراحتی های روانی و بی خوابی مصرف این گوشت را توصیه می کنند.
راه کارهای پرورش کبک :
جوجه هاي کبک تازه از تخم خارج شده (يكروزه) تقريبا 13 تا 14 گرم وزن دارند كه به منظور توليد يك گله گوشتي يا مولد، پرورش مي يابند.
چنانچه هدف پرورش كبك گوشتي باشد، معمولا پرنده را تا 20 هفتگي نگه داشته تا به وزن مورد نظر برسد و سپس به بازار عرضه مي شود.
اما چنانچه هدف پرورش گله تخمگذار باشد، بايستي پس از اين 20 هفته، گله را به مدت حداقل 8 هفته وارد دوره تاريكي (خاموشي يا استراحت) كرد و بعد از آن مي توان با تغذيه جيره هاي مخصوص دوره توليد، تخمگذاري را شروع نمود.
گوشت کبک نه تنها مضرات گوشت قرمز دام های بزرگ را که روزانه از سوی متخصصان پزشکی گوشزد می شود ندارد بلکه توانسته نیازهای مردم به تنوع گوشت سفید در بازار را برآورده کند و حتی به لحاظ طعم و مزه هم به بسیاری از گوشت های سفید همچون مرغ و… ارجحیت دارد.
چرا که گوشت این حیوان دارای طبیعت گرم بوده و زود هضم می باشد و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد که برای مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1– تقویت قوای جنسی
2 – برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل
3 – تقویت حافظه (درمان فراموشی)
4 – تقویت سیستم گوارشی
5 – پیشگیری از ابتلا به عوارض قلبی و عروقی (به دلیل کلسترول بسیار پایین)
پرورش کبک نسبت به سایر ماکیان در کشور کمتر است.
به همین سبب و با توجه به مزایایی که در بالا ذکر شد، پرورش کبک بازار نسبتاً مناسب تری دارد.
جوجه ریزی در پرورش کبک :
دو هفته اول پرورش از اهمیت خاصی برخوردار است لذا باید شروع خوبی داشت.
به همین دلیل برنامه ریزی از قبل خیلی مهم تلقی میشود.
بدین منظور جایگاه اولیه جوجه ها بایستی گرم و آب و غذا به راحتی در دسترس باشند.
بنابراین از صحت انجام کار کلیه آبخوری، دانخوری ها و همچنین منابع گرمازا بایستی اطمینان حاصل نمود.
جوجه ها کبک درده روز اول نمی توانند خود را با شرایط محیط وفق دهند.
بنابراین منابع گرمازا از قبیل لامپ های الکتریکی لامپ های حرارتی و بخاری های از ملزومات اصلی بشمار میرود.
عادت غذایی کبک در پرورش :
عادت غذایی کبک در طبیعت عمدتاً دانه ها، برگها، میوه ها و گاها حشرات و ملخ می باشد اما در سیستم صنعتی از خوراک های کنسانتره ای فرموله شده شامل ذرت، کنجاله سویا و… استفاده می شود.
که بایستی بر حسب نوع گوشتی یا مولد این پرنده، احتیاجات غذایی آنها تامین شود.
کبک حیوانی است که نسبت به سایر طیور در مقابله با انواع بیماری های میکروبی و ویروسی بسیار مقاوم می باشد.
و علی رغم پرورش سایر طیور که لازم است از داروهای متعددی استفاده شود، پرورش کبک به نسبت، بسیار ارگانیک تر صورت می گیرد.
میزان مصرف خوراک یک کبک مولد در حین تولید حدود ۳۰ گرم در روز است و به ازای هر ۷ کیلوگرم خوراکی که مصرف می کند، ۱ کیلوگرم گوشت تولید می کند.
جهت دریافت مشاوره پرورش کبک و خرید جوجه و نیمچه کبک با ما تماس بگیرید.
گروه علمی تحقیقاتی ارگانیک پروران طبرستان
با مدیریت : دکتر ایمان قناعت
بدون دیدگاه